Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mertan segitseg surgos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
460
1 Oldd meg az A-ban derekszogu ABCharomszoget az alabbi adatok eseten a) m (B)=45 fok es AB=10cm b) m(C)= 30 fok es BC=24 cm c) m(C)=60 fok es AC=12 nem muszaj teljesen mindet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az a) feladatnál mit nem értesz?
Ezek mind NEVEZETES háromszögek, nagyon meg kell érteni egyszer!
A második és harmadik egy SZABÁLYOS háromszög FELE ! Tükrözöd az AC illetve AB oldalra és mindent ki tudsz olvasni belőle!
-1