Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vegyes kapcsolás, mekkora a feszültség

Főoldal » Középiskola » Fizika
821
A képen rajta van minden.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, feszültség, kapcsolás, vegyes
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A képen láthatóak a képletek.
Azokból kiderül, hogy az `U_1=U_2`, és kiderül az is, hogy `U=U_3+U_1` (`U_1`-et írok, de `U_2` is lehet, mivel egyenlőek).
Az `U_3` egyszerűen kiszámolható: `U_3=I*R_3`.
Ha pedig tudjuk az `U_3`-at, akkor meghatározhatjuk az `U_1`-et is: `U-U_3=U_1`.
1