Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (S.O.S)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1084
1.) 13-3x<x+5
2.) Egy szám ötszörösének és a számnál 12-vel nagyobb számnak az összege 234. Melyik ez a szám?
3.) Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 12. Ha a kétjegyű szám számjegyeit felcseréljük a kapott szám 4/7 (4, alsó vonal és vonal alá 7) szerese az eredeti számnak. Melyik kétjegyű számról van szó?
4.) 3x- {4x-[5x-(6x-7)]}=11
5.) x/12 - 3x/4 + 5x/6 =2- 2x/3 a perjel ( / ) az alsóvonal
6.) Két pozitív egész számnak képeztük a szorzatát, összegét, különbségét (a nagyobb számból vonva ki a kissebbeket) és hányadosát, majd ezeket összeadva 192-t kaptunk. Melyik ez a két szám?
7.) Kheopsz fáraó piramisa 148m magas, alapéle 232cm. Becsüld meg a piramis talajszint feletti részének a tömegét, ha 1 méter(köb) kő tömege 2,8 tonna!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
(KÉRLEK SEGÍTSETEK, BUKÁSRA ÁLLOK MATEKBÓL!!!)
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia :) mindjárt megcsinalom es leirom :) az első két feladatot :)
Módosítva: 7 éve
0

13-3x<x+5 /-x
13-4x<5 /-13
-4x<8 /:-4
x<-2
Rajzolsz egy számegyenest bejelölöd rajta a számot egy üres karikával és rajzolsz rá egy nyilat balra :)

Második

5x+x+12=234
6x+12=234 /-12
6x=222 /:6
x=37

Azaz 37 ez a szám :) sajnos csak ennyit tudtam segíteni :)
0