Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
Valaki legyen szives holnapra kellen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4,
A,
Egy szabályos n szög egy belsőszögének nagysága : (n-2)×180°/n
8-szög esetén (8-2)×180°/8=135°
Az "A" igaz.
B,
Hamis.
Ez a 3szögbe írt körre igaz..
C,
Mivel a téglalap és a négyzet is def. szerint trapéz ezért ez a kijelentés igaz.
5,
A függvény meredeksége..
Tehát a függvény a (-2,0) és a (0,6) pontokon megy végig. Ezért a meredeksége
y"/x"=6/(-2)=-3
6,
Az eredeti ár legyen az "A", a "B" pedig az új ár..
Így a %-os változás
(1-B/A)×100=..%
Számolás: (1-95,200/112,000)×100=15%
7,
2×3x-4=54
3x-4=27
Mivel 27=33
Ezért
3x-4=33
A szigorú monotonitás miatt
x-4=3
x=7
8,
a= 2  b= 8 =2× 2 
(a2×b+b2×a)/(a+b)=(2×(2× 2 )+8× 2 )/( 2 +2× 2 )=12× 2 /3× 2 =4
Vagyis a megoldás a 4.

9,
Akezdő×(1+B/100)t/T=A(t)
Az Akezdő a betett összeg.
B a kamatláb.
T a kamatozás (éves vagy havi,)
A(t) = t idő után a kamatozott összeg..
Adatok.
Akezdő=300,000ft
B=2(%)
T=1év
A(5év)=?
300,000ft×(1+2/100)5év/1év=331,224ft.
10,
log8(x)=log2(32)=5 (mert 25=32)
log8(x)=5
Mivel logb(ba)=a ezért
log8(85)=5
x=85 amire teljesül hogy kisebb mint 32.000
11,
Az a lényeg hogy hogy függvény értékei:
-5<x<3 és 1<y<5
Téhát a függvény pontjai az alábbi 4 pont által határolt területen maradjon.
(-5,1), (-5,5),(3,1),(3,5)
A többi feladatra még vissza térek...



Módosítva: 7 éve
0