Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
391
Szeretnék segítséget kérni az 1,6, feladatokban, ha lehet kifejtve.
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1)
`r="1,6"\ m`
6 perc = 180 sec
Ez 18 kör.
Egy kör ideje:
`T=10\ s`
Egy kör = 2π radián. A szögsebesség:
`ω=(2π)/10 1/s`
A centripetális gyorsulás:
`a_(cp)=ω^2·r=...` számold ki
0

6)
`v=90 (km)/h=90/"3,6" m/s=...` számold ki.
`a_(cp)="3,125"m/s^2`
--------------
`a_(cp)=v^2/R` → `R=v^2/a_(cp)=...`
méter lesz...
0