Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban segítetek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
A (4;5) B (2;7)
A (0;4) B (5;2)
A (7;-3) B (-5;2)
A (2,5;4) B ( kétharmad; -1)

első lépés--> ábrázolni az irányvektor 4-4 koordinátáját
második lépés--> vx/vy koordináta arány

Ez a feladat hogy nézne ki? Segítsetek létszi megoldani..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Gondolom AB (irány)vektorra gondolt..
Legyen A=(x,y) és B=(x',y')
Az AB vektor egyenlő..
AB=B-A=(x',y')-(x,y)=(x'-x,y'-y)
De vigyázz! AB=-BA
Δx=x'-x és Δy=y'-y (AB=( Δx, Δy))


0

Látod! Nem érti egyikőnk sem, hogy mit is kérdezel?
0

Így ábrázoljuk az (irány) vektorokat..
0