Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA SEGÍTSETEK

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1522
1. A házépítéshez oltott meszet tárolnak egy gödörben. A mész tömege, 5000kg nyomása pedig 2000Pa. Mekkora a meszesgödör alap területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`p=F/A`
`A=F/p = (m*g)/p=(5*10^3\ kg*10\ m/s^2)/(2*10^3\ N/m^2)=25\ m^2`
0