Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Cos Függvény jellemzése

Főoldal » Középiskola » Matematika
596
Sziasztok!
Beküldtem egy függvényes feladatot készen megoldva én csak azt szeretném tudni,hogy honnan tudjam,hogy hol kell bejelölni a pontokat,és mi az,hogy 2*Sin???

Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvény, sin
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2*Cos elnézést
0

A koszínusznak ismerjük a nevezetes értékeit.
`cos 0°=1`.
`cos 60°=0.5`.
`cos 90°=0`.
`cos 120°=-0.5`.
`cos 180°=-1`.
`cos 240°=-0.5`.
`cos 270°=0`.
`cos 300°=0.5`.
Ha pedig `2`-es szorzó van, akkor beszorzod `2`-vel ezeket, és ábrázolod a koordináta rendszerben.
Az eltolásokat pedig az általad csatolt képen szemléltettem. A `+1` miatt történik a felfele tolás, és jobbra pedig a `π/6` miatt.
A megoldást itt úgy csinálta az ábra készítője, hogy fogta az eredeti koordináta rendszert és azt is eltolta, azon pedig felvette a `2*cos` értékeit.

EDIT: Ha valami nem világos, akkor kérdezz.
Módosítva: 7 éve
1