Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terület, kerület

Főoldal » Általános iskola » Matematika
691
1. Egy rombusz egyik átlója 10 cm a másik átlója, pedig 8 cm mekkora a kerülete?

2. Egy deltoid (konvex) oldalainak hossza 8 cm és 5 cm rövidebb átlója, pedig 6 cm mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, Terület, Kerület
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
  Legyen az oldal :A
A rombusz def. Kiindulva..
 e2+f2 =Krombusz= 82+102 =2× 164 =25.61cm
Ahol "e" és "f" az átlók.
2
Legyen "a" és "b" a két oldal.
Ezért az "f" átló hiányzik nekünk.
 a2-(e/2)2 + b2-(e/2)2 = 82-(6/2)2 + 52-(6/3)2 = 64-9 + 25-9 = 55 +4=11.41cm
Tdeltoid=e×f/2=6×11.41/2=34.25
Teht a rombusz területe:34.25cm2
Módosítva: 7 éve
0