Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladatok

Főoldal » Általános iskola » Kémia
773
Egy rozsdaálló ötvözet vasat és krómot tartalmaz. Egy krómatomra négy vasatom jut.
a) Hány tömegszázalék krómot tartalmaz az ötvözet?

b) Hány gramm króm szükséges 4 kg ilyen ötvözet elkészítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Tömeg%=Mkróm×100%/Mötvözet=
Mötvözet=4×Mvas+Mkróm=4×55.8g/mol+51.9g/mol=275.1g/mol
Mkróm=51.9g/mol
tömeg%=51.9g/mol×100%/275.1g/mol=18.9%
(A nagy m a moláris tömeg)
4kg ötvözethez
4kg×18.9%=4kg×0.189=0.756kg króm.kell

Módosítva: 7 éve
0