Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki érti a kémiát??Én nagyon nem ...

Főoldal » Középiskola » Kémia
706
Hány köbcentiméter 0,4 mól/köbdeciméter koncentrációjú oldat készíthető 10 g NaNO3 -ból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Moláris tömege: 85 g / mol
Tömege: 10 g
Anyagmennyiség = Tömeg / Moláris tömeg = 10 / 85 = 0.117 mol
V (térfogat) = 0.117mol / 0.4 mol/dm³ = 0.2925 dm³ = 292.5 cm³
0