Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1839
sin x=0,8
ezt meg lehet oldani számológép nélkül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem, mivel nem nevezetes szög sinusa.
0

Számológép nélkül kb csak tippelni lehet. Vannak nevezetes sin értékek, azokat ha tudod, akkor a szöget be lehet saccolni. sin(0)=0, sin(30)=1/2, sin(60)= 3 /2, sin(90)=1. Ezek közül, a sin(60) áll a 0,8-hoz közel, mivel az egészen pontosan 0,866025. Szóval a 0,8-hoz olyan 50-55 fok tartozik kb.
0