Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! PH- számítást hogyan kell?

Főoldal » Középiskola » Kémia
460
Mekkora a pH-juk a következő oldatoknak?
a, 0,001 mol/dm3-es HNO3

b, 0,01 mol/dm3-es KOH

Szinte alig van megadva adat. Miből induljak ki?? Minden segítő választ köszönök!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, számítás, pH
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a salétromsav erős sav, a kálium-hidroxid erős bázis,
tehát c=[H+] és c=[OH-]
ph=-lg[H+]
pOH= ugyanez csak OH- koncentrációval
ph= 14-pOH
1