Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
Az alabbi feladatokat megtudna valaki oldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6)
Az adatok átlaga 0. A szórás az az adatok átlaghoz képest vett "távolságának" az átlaga.
`(abs(-4-0)+abs(0-0)+abs(1-0)+abs(1-0)+abs(2-0))/5=(4+0+1+1+2)/5=8/5`

7)
`AnnB` A és B közös része, `A\\B` pedig A B-vel vett nem közös része. Az egész A halmaz ennek a kettőnek az uniója.
`A={a;r;i;m;k;q}`
Ami ebben, nincs benne, de benne van `AnnB`-be, az B-ből jött.
`B={a;r;i;m;ó;y}`

8)
Kis átrendezés után:
`(1.8*2.1)/5.4 * (10^4*10^9)/10^3=0.7*10^10=7*10^9`

9)
Kiszámolod `vec(AB)`-t, ezt elharmadolod és hozzáadod `vec(a)`-hoz.
`vec(AB)=vecb-veca=(3;-6)-(-3,6)=(3-^(-)3;^(-)6-6))=(6;-12)`

`vec(AB)/3=((6;-12))/3=(2;-4)`

`veca+vecAB/3=(-3;6)+(2;-4)=(-1;2)`

Itt lesz a harmadolópont.

10)
`f(x)=sqrt(x-2)`
Normál gyökfüggvényt eltolsz jobbra 2-vel
`g(x)=x-4`
Lineáris függvényt jobbra tolsz 4-gyel.
https://www.desmos.com/calculator/kmo7gm26yb

11)
Egy egyszerű ötpontú gráfban összesen `(5*4)/2=10` élt tudsz felrajzolni. Rajzoljuk be az összeset, és kezdjünk el elvenni éleket.
Nem számít, hogy az elsőt honnan veszem fel, az eredmény ugyanaz lesz. Lesz 3 olyan csúcs, amiből 4 él indul ki, és 2 olyan, amiből 3 (amik közül el lett véve az él).
A második élet több félén vehetem el, de az egyik vége mindenképp olyan esz, amiből eddig 4 él indult ki. Ezután már csak 3 fog belőle. Mivel a két 3-élesnek a fokszámát nem tudom csökkenteni 1 él elvételével, mindenképpen marad a második él elvétele után két három fokszámú csúcs.

12)
Úgy lehet hármasunk, hogy 3 számot az 5-ből eltalálunk, a másik 2-t a maradék 95-ből választjuk. Ezen kívül a jó húzások elrendezése sem számít, ezért a fentebbi esélyt meg kell szorozni az elrendezések számával.
3 jó húzás van 5-ből, ezek elrendezéseinek a száma
`((5)(3))=(5!)/(3!*2!)=10`
Az első mondat esélye
`5/90*4/89*3/88*85/87*84/86`
Ezt kell még megszorozni 10-zel. Ez 0.0008 négy tizedes jegyre kerekítve.
0