Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
Az alabbi feladatokat megtudna valaki oldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
`log_2(1/root(4)(8))=log_2((root(4)(8))^(-1))=log_2(8^(-1/4))=log_2(2^(-3/4))=-3/4`

`sin(240°)=-sin(60°)=-sqrt3/2`

2)
Megvan két szög, amiből megkapod, hogy a harmadik 60°. Tudod, hogy a 40°-os szöggel szemben lesz a legkisebb oldal. Ezt szinusztétellel i tudod számolni.
`x/6=sin(40°)/sin(60°)`
Innentől számológép.

3)
Legyen a négyesek száma `x`. Ekkor felírhatsz két egyenlőtlenséget, amiknek az eredményei közé eső egész számok lesznek a megoldások.

`(3*5+x*4+10*3+5*2+(12-x)*1)/30 ge 2.90`
`(67+3x)/30 ge 2.90`
`x ge 20/3approx6.7`

`(67+3x)/30 le 2.95`
`x le 43/6 approx 7.17`

Az eredményekből látszik, hogy `x=7`

4)
`101101_2=1*2^5+0*2^4+1*2^3+1*2^2+0*2^1+1*2^0=32+8+4+1=45`

5)
A kocka térfogata az élhosszának a köbe. Mivel nekünk a megoldás literben kell, célszerű átváltani az oldalhosszt deciméterbe (`1\ dm^3=1\ l`).
`1.27^3=2.084383`
Ez nagyobb, mint 2, ezért belefér.
0