Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1124
Mekkora a tömege egy r=8 cm sugarú alumíniumgolyónak, ha p=2,7 g/cm3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Először is ki kell számítani a térfogatát a gömbnek amit úgy lehet hogy: 4/3*π*r3, azaz 2144,66 cm3 lesz. ezután pedig be kell helyettesítened a p=m/V képletbe ahonnan kifejezed a tömeget azaz m=p*V => 5790 g lesz a megoldás ha pedig kell akkor átváltod.
0