Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
555
Egy kaloriméter edény egyenértékű m = 25 g vizzel. Az edény tartalmaz m1 = 200g, t1 = -10C
jeget.Az edényben elolvadt foszfort töltenek,minek hőmérséklete t2 = 80C. A rendszer végső egyensúlyi hőmérséklete t = 20C lesz.

A fajhőket nem írom le, mivel csak a megoldása érdekelne...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a jég 20 °C-os víz lesz - eközben végig hőt vesz fel.
lépések: -20°C-os jég -> 0°C-os jég -> 0°C-os víz -> 20°C-os víz
(a jéghez vedd hozzá a kalorimétert is +25 g-ként)
A jég 20 °C-os vízzé alakulásához a foszfor biztosítja a hőt...
az 80°C-ról 20°C-ra hűl.
A felvett és a leadott hő egyenlő - számolsz
0