Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlo szaru haromszog

Főoldal » Középiskola » Matematika
611
Hogyan lehet igazolni?. Köszönöm előre is a segítséget :)
(5 feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek háromszög
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha a hosszakat nézed...
1

Az egyenlő szárú háromszögnek legalább két azonos hosszúságú oldallal kell rendelkeznie!
Mi esetünkben:
A=(1,5) B=(1,1) C=(5,5)
BA=CA!
Bizonyótás
BA=|A-B| és CA=|A-C|
|A-B|=|A-C|
|(1,5)-(1,1)|=|(1,5)-(5,5)|
|(0,4)|=|(-4,0)|=4
Tdhát teljesültek a feltételek.
Utóirat:
Az A éa B és C azok vektorok..
0