Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
581
A vörösréz súlyát 11 egész 1 kilenced%-kal, a horganyét pedig 14 egész 2 heted%-kal találjuk kevesebbnek vízbe merítve, mint a levegőn mérve. Mennyi rezet és mennyi horganyt tartalmaz az a 240 N súlyú réz-horgany ötvözet (sárgaréz), amelynek a vízben mért súlyvesztesége 28 egész 8 kilenced N?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha jól értem akkor:
240N kb 24kg tárgy súlya..
Tehát: mvörösréz+mhorgany=mötvözet(=24kg)
Így tehát a kiszorított víz súlya egyenlő a bemerített test súly veszteségével. Tehát:
mvörösréz×11.22..%+mhorgany×14.286%=mötvözet×28.88%
Átírva:
mvörözréz×0.1122+mhorgany×0.14286=24kg×0.2888
(mötvözet-mhorgany=mvörösréz)
(mötvözet-mhorgany)×0.1122+mhorgany×0.14286=mötvözet×0.2888
(24kg-mhorgony)×0.1122+mhorgany×0.12286=24kg×0.288
Módosítva: 7 éve
0