Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1002
4^x-2^x-12=0
Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4x-2x-12=0
22x+2x-12=0
22x-2x=12
(22x=(2x)2)
a=2x
a2-a=12
(a-0.5)2-1/4=12
a= 12.25 +0.5=4
a=4=2x
Tehát x=2
Módosítva: 7 éve
0