Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
666
Adjuk meg két független X és Y valószínűségi változó összegének 4. momentumát az X és Y momentumainak segítségével.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`m_(X+Y)^4=E((X+Y)^4)=E(X^4+4X^3Y+6X^2Y^2+4XY^3+Y^4)=`
`=E(X^4)+E(4X^3Y)+E(6X^2Y^2)+E(4XY^3)+E(Y^4)=`
`=m_X^4+4E(X^3Y)+6E(X^2Y^2)+4E(XY^3)+m_Y^4`
Ha függetlenek, akkor a szorzat várható értéke ugyanaz, mint a várható értékek szorzata:
`=m_X^4+4m_X^3 m_Y^1+6m_X^2 m_Y^2+4m_X^1 m_Y^3+m_Y^4`
0