Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Doga

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1448
3kg 40%os sóoldatot keverünk 5kg 60% os sóoldattal.Hány százalèkos lesz a keverèk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Úgy kapjuk meg a százalékot, hogy az oldatban lévő só tömegét elosztjuk az egész oldat tömegével. A 3 kg-os oldatban 3*0,4=1,2 kg só van. A másikban 5*0,6= 3 kg só van. Ha ezeket összeöntjük, akkor összesen 1,2+3=4,2 kg só lesz az új, összeöntött oldatunkban. Az új oldat tömege pedig 5+3= 8 kg lesz, hiszen a két összeöntött oldat tömege összeadódik. Így tehát az új koncetráció: 4,2/8=0,525 azaz 52,5%. Remélem tudtam segíteni :)
0