Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2393
1:adott egy szakasz két végpontja: A (-2,4) B(4,-8).Írja fel az Ab szakasz felezőmerőlegesének egyenletét.


2: Adott két egyenes. e 5x-2y =-14,5 f 2x+5y=14,5 .
A : Határozza meg a két egyenes P metszéspontjának koordinátáit.
B:számitsa ki az e egyenes x tengellyel bezárt szögét.



3:Egy kör egyenlete:x2+y2-6x+8y-56=0. Adja meg a kör középpontjának koordinátáit és a kör átmérőjének hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1,
Az AB vektor=B-A=(4,-8)-(-2,4)=(6,-12)
És AB×(x,g(x))=0=(6,-12)×(x,g(x))=
6x-12g(x)=0
-12g(x)=-6x
g(x)=x/2 szoval ez a függvény merőleges az AB vektorra de nem felezi..
Számoljuk ki az AB vektor felező pontját..
A+AB/2=(-2,4)+(6,-12)×0.5=(1,-2)
g(x-1)+(-2)=(x-1)/2-2
Vagyis az AB szakasz felező merőlegesének egyenlete:
(x-1)/2-2=y

0

2.
Rendezzük a két egyenletet..
e:= 5x-2y =-14,5
f:=2x+5y=14,5
Jó kis egyenlet rendszer..
×2 mindkettő
10x-4y=-29 és 4x+10y=29
x=(-29+4y)/10=(4y-29)/10
4x+10y=29
4×(4y-29)/10+10y=29
16y-4×29+100y=290
116y-4×29=290
116y=14×19
y=3.5
És ezért x=-1.5


Módosítva: 7 éve
0

Kör egyenlete:
x2+y2-6x+8y-56=0
Alakítsunk négyzetté.
(A+B)2=A2+2×A×B+B2
...
x2-6x+9=(x-3)2
y2+8y+16=(y+4)2
Ezért:

(x2+y2-6x+8y)=(x-3)2+(y+4)2-25
(x-3)2+(y+4)2-25-56=0
(X-3)2+(y+4)2=81
O=(3,-4) (ez a kör középpontja..)
 81 =r=9
Átmérő(D
D=2×r=2×9=18
Az átmérő hossza 18 (egység)

0