Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1539
1:Adja meg a 2x-y=6 egyenletű egyenes és az x tengely metszéspontjának a koordinátáit ,valamint az egyenes meredekségét.


2: Adja meg a 3x-2y=16 egyenletű egyenes és az x tengely metszéspontjának koordinátáit.


3:Adott a k :(x-2)2 +(y+3)2=10,25 egyenletű kör és az y+5 =0 egyenletű egyenes.szamitsa ki a kör és az egyenes közös pontjainak koordinátáit.



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az x tengellyel való metszés pont úgy számolható, hogy `y=0`-t behelyettesítesz az egyenletbe. A meredekség pedig az `x` együtthatója, ha `y`-ra rendezed az egyenletet. Hogy értsd az első feladatot megoldom:
`2x-y=6` és `y=0`. Tehát `2x-0=2x=6` => `x=3`.
`2x-y=6`, `6`-ot kivonva és `y`-t hozzáadva: `2x-6=y` => `m=2`.

A hármásnál pedig csak annyit kell tenned, hogy az egyenes egyenletet `y`-ra rendezed, behelyettesíted a kör egyenlet képletébe, és a kapott másodfokú egyenletet megoldód.
0