Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
732
1 Milyen számot irjunk az a helyére ,hogy az e és f egyenesek párhuzamosak legyenek?
e:y=-2x+3 f.y=ax-1


2:Irja fel annak az egyenesnek az egyenletét,amely átmegy a Po(3,-5) ponton és merőleges a 4x+5y=0 egyenletű egyenesre.


3:Igaz vagy hamis

A: a (2,-1) pont rajta van az x-3y=2 egyenletű egyenesen
b:Ha A (-2,5) és B(2,-3),akkor az Ab szakasz felezőpontja a (0,1) pont
C: az x+2y=7 és a 2x+4y=7 egyenesek merőlegesek



4: Adja meg a 2x-y=6 egyenletű egyenes és az x tengely metszéspontjának a koordinátáit,valamint az egyenes meredekségét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1, az m×x+c vel az m×x+m egyenes párhuzamos..
Tehát a -2×x+3 -al a -2×x-1 párhuzamos . Tehát az a=-2
2,
Az ax+by=0 egyenletű egyenesre a
bx-ay=0 egyenletű egyenes merőleges.
Tehát 4x+5y=0 egyenesre a 5x-4y=0 merőleges..
De mivel át kell mennie a (3,-5) ponton.. így tovább az egyenlet:
5×(x-3)-4×(y+5)=0
3,
A, hamis.,
Mert ha behelyettesítem az egyenletbe az értékeket "helytelen meg oldást kapunk.
B,igaz.
Mert a felező pont és a szakasz két pongjának egyenlő hosszúnak kell lennie. P=(0,1)
És |A-P|=|B-P|
|(-2,5)-(0,1)|=|(2,-3)-(0,1)|
|(-2,4)|=|(2,-4)|

0

1, az m×x+c vel az m×x+m egyenes párhuzamos..
Tehát a -2×x+3 -al a -2×x-1 párhuzamos . Tehát az a=-2
2,
Az ax+by=0 egyenletű egyenesre a
bx-ay=0 egyenletű egyenes merőleges.
Tehát 4x+5y=0 egyenesre a 5x-4y=0 merőleges..
De mivel át kell mennie a (3,-5) ponton.. így tovább az egyenlet:
5×(x-3)-4×(y+5)=0
3,
A, hamis.,
Mert ha behelyettesítem az egyenletbe az értékeket "helytelen meg oldást kapunk.
B,igaz.
Mert a felező pont és a szakasz két pongjának egyenlő hosszúnak kell lennie. P=(0,1)
És |A-P|=|B-P|
|(-2,5)-(0,1)|=|(2,-3)-(0,1)|
|(-2,4)|=|(2,-4)|
C, hamis..
4,
y tengelyt ott metszi el ahol x=0
2x-y=6 -> 2×0-y=6 és y=6
Tehát az y tengelYt az (0,6) pontban metszi.
Az x tengelyt ott metszi ahol az y=0
2x-y=6 -> 2×x-0=6 x=3
Az x tengelyt a (3,0) pontban metszi.
A meredeksége: 2(mert y'/x'=6/3=2)
Módosítva: 7 éve
0