Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1638
1 : Irja fel annak az egyenesnek az egyenletét,amely átmegy a Po(3, -5) ponton és párhuzamos a 4x+5y=0 egyenletű egyenessel.



2: milyen számot irunk a b helyére,hogy az e és az f egyenesek merőlegesek legyenek? e:y=-2x+3 f:y=bx-4



3:Adja meg az alábbi állítások logikai értelmét:(igaz vagy hamis)
A:Az (1, -1) pont rajta van az 5x-3y=2 egyenletű egyenesen.
B:Ha A(-2,5) és B(2,-3),akkor az AB szakasz felezőpontja a (0,2) pont,
C:Az x+2y =7 és a 2x +4y=7 egyenletű egyenesek párhuzamosak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,
Alakítsuk át az egyenletett:
4x+5y=0
4x=-5y
-(4/5)x=y
Ha párhuzamosak wgymásra akkor a meredekségük megegyezik. És mivel át megy a (3,-5) ponton.
-(4/5)x+c=y
-(4/5)×3+c=-5
-12/5+c=-5
-2,4+c=-5
c=-2,6
Tehát az egyenes egyenlete:
-(3/5)x-2.6=y
2
e(x)=-2x+3 f(x)=bx-4
b=-(1/-2)=0.5
c×x+n függvényre mindig is a -(1/c)×x+m függvény lesz merőleges..
3
A,
Alakítsuk át az egyenletett
5x-3y=2
5x=2+3y
(5x-2)/3=y
P=(1,-1)
Ha az x=1 akkor az y=-1
Viszont ez nem teljesül. Az A hamis
B,
Az AB szakasz felezője így számolható!
Ha A=(x,y) B=(x",y")
A felező pont: P=0.5×(x+x",y+y")
Mi példánkban
A=(-2,5) B=(2,-3)
Felező pont
(-2+2,5+(-3))×0.5=(0,1)..
Ezért a aB is hamis.
C,alakítsuk át a két egyenletett
x+2y=7
X=7-2y
(x-7)/(-2)=y=-x/2+3.5
2x+4y=7 :2
x+2y=3.5
x=3.5-2y
(x-3.5)/(-2)=-x/2+1.25..
Két függvény akkor párhuzamos ha
G(x)-C(x)=állandó, G(x)||C(x)
Így a C igaz. A feltételek teljesesülnek



Módosítva: 7 éve
0