Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat sürgős!SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
538
A 9-es feladatod megoldja valaki?
Nagy sürgős lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, pls
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt a képletet kell használni: `a_n=a_1+(n-1)*d`.
Átrendezve: `a_n-(n-1)*d=a_1`.
a) `a_1=141; a_2=149; a_3=157`.
b) `a_1=85; a_2=81; a_3=77`.
c) `a_1=4/9; a_2=6/9; a_3=8/9`.
0