Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez a feladat hibás vagy én tudom rosszul?

Főoldal » Középiskola » Matematika
696
A következő adatok alapján határozzuk meg a háromszög hiányzó belső és külső szögeit!

Α, α'=190° β=30°

Ez a feladat nem lehet hogy hibás? Én tudom rosszul? a'+a=180° Ha a két szög összege 180°, akkor hogy lehet az egyik szög 190°-os?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matematika, geometria, háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat valóban hibásnak tűnik. Ha `alpha'` a külső szöget jelölné, akkor tényleg -10 fokosnak kéne lennie `alpha`-nak. Ha azt a szöget jelölné, ami 360°-ra egészíti ki, akkor működhetne, mert 170° lenne, viszont így meg `beta`-val van probléma.
1