Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1123
Számítsuk ki annak a háromszögnek a területét,amelyet a 4x+3y=24 egyenletű egyenes zár be a koordináta-rendszer tengelyeivel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika háromszög koordináta-geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Így kell: `y`-ra rendezed, és 0 és 6 között integrálod a függvényt.
0

Az egyenes egyenlete
4x + 3y = 24

Mindkét oldalt elosztod 24-gyel
4x/24 + 3y/24 = 1
Egyszerűsítesz
x/6 + y/8 = 1
Ez az egyenes tengelymetszetes egyenlete, tehát az
x tengelyt a (6,0)
az
y tengelyt a (0,8)
pontban metszi.
Így van egy derékszögű háromszöged, melynek a befogói 6 illetve 8 egység hosszúak.
A háromszög területe
T = 6*8/2
T = 24 terület egység



Módosítva: 7 éve
0