Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer megoldásai?

Főoldal » Középiskola » Matematika
579
Beadandóhoz kéne az egyenletrendszer megoldanom de mindig zsákutcába ütközök.
Kérlek segítsetek!

1) x+y+ x+y+1 =5
2) x²+y²+xy=37
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, beadandó, Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kiindulásnak jó lehet:
1) `x+y+1+root()(x+y+1)=6`
`root()(x+y+1)=a`
`a^2+a-6=0`
`a_1=-3\ \ \ \ \ a_2=2`
x+y+1=-3 - ezt felesleges vizsgálni a gyökös feltétel miatt...
vagy
`x+y+1=4`
`x+y=3`

2) `x^2+y^2+2*x*y-x*y=37`
`(x+y)^2-x*y=37`

`(3)^2-x*y=37`
`x*y=-28`

`x*y=-28`
`x+y=3`

Ez az egyenletrendszer nem olyan szörnyű...
Eh - ennyi pontatlanságot...
SzZs - is korrekt...

Kiegészítés https://www.wolframalpha.com/input/?i=x%2By%2B%E2%88%9A(+x%2By%2B1)+%3D5;+x%C2%B2%2By%C2%B2%2Bxy%3D37
Módosítva: 7 éve
0

Én így oldottam meg:
0