Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Geometria 9.évfolyam

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
Sziasztok, több kérdésem is lenne, holnap tz és én nemtudok semmit :c
Nagyon sokat segítenétek vele, ha segítenétek benne! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, egy csúcsból n-3 darab átló huzható (n az oldalak száma) tehát 6-3=3..
Az összes átló száma:
n×(-3)/2=6×(6-3)/2=9
A belső szögek összege: (n-2)×180°
(6-2)×180°=720°
Ha szabályos a sokszög akkor egy belső szög nagysága: (n-2)×180°/n=720°/6=120°
2,
Ha a szögek arány 2:3:5 akkor a legkisebb belső szög nagysága:
180°×2÷(2+3+5)=36°
A legnagyobb belső szög nagysága:
180°×5÷(2+3+5)=90°
A középső pedig:
180°×3÷(2+3+5)=54°
A külső szögek pedig..
Legnagyobb: 180°-36°=144°
Legkisebb: 180°-90°=90°
Utolsó pedig: 180°-54°=126°
3,trapéz magassága ha szimetrikus:
 C2-(A+B)2/4 =h
A és B a trapéz alapjai.. C a szárak
h a trapéz magassága.
Számolás
 52-(24-16)2/4 =3
Trapéz területe:
h×(A+B)/2=3×(24+16)/2=60
4,
Ezt így számolhatod
T= s(s-a)(s-b)(s-c) 
s=(a+b+c)/2
Ahol a=11 b=14 c=16
5, a háromszögbe beírt kör sugara=
R=2×T/K ahol T a 3szög területr, K a 3szög kerülete.
R=2×42cm2/14cm=6cm
6,
Ezt a feladatot a pitagorasz tétellel kell megoldani..
a2+b2=c2
Ahol a c az átfogó ,a és b a két befogó.
ha ismerjük az egyik befogót és az átfogót akkor a hiányzó befogó hossza:
 c2-a2 =b

Módosítva: 7 éve
0