Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra szöveges feladat 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3752
Légyszi segitsetek! Egy osztályban 32 tanuló van ,6-tal több fiú mint lány.Hány fiú és hány lány van az osztályban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Tegyük fel hogy X a lányok száma..
Mivel 6-tal több fiú van mint lány ,ezért a fiúk száma X+6!
Tudjuk hogy az osztály 32 fős tehát a lányok és a fiúk összesen 32-en vannak. (Tegyük fel hogy nincsenek "más neműek")
32=fiúk száma+ lányok száma= (X+6)+X
32=2×X+6 /:2
16=X+3 /-3
13=X
Válasz:
Lányok 13an a fiúk 13+6 vagyis 19-en vannak
3

Tegyük fel hogy X a lányok száma..
Mivel 6-tal több fiú van mint lány ,ezért a fiúk száma X+6!
Tudjuk hogy az osztály 32 fős tehát a lányok és a fiúk összesen 32-en vannak. (Tegyük fel hogy nincsenek "más neműek")
32=fiúk száma+ lányok száma= (X+6)+X
32=2×X+6 /:2
16=X+3 /-3
13=X
Válasz:
Lányok 13an a fiúk 13+6 vagyis 19-en vannak
0