Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2394
-Határozzuk meg az a abszolútértékét, ha
a (3;-2)
-Milyen távol van az A pont az origótól, ha
A (0; -3)
-Számítsuk ki az AB távolságot, ha
A (4;1), B (-1;6)
A (-2; -5), B (7; -10)
- Számítsuk ki az a és b vektorok által bezárt szöget, ha
a (-4;7), b (6; -9)

Előre is köszönöm ha valaki ezeket levezeti nekem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A vektor abszolút értékét a pitagorasz tételel számolható:
A=(x,y) |A|2=x2+y2
A feladatban:
|(3,-2)|2=32+(-2)2
=13
Ebből pedig: |(3,-2)|= 13 
Az origótól való távolság a vektor abszolút értékének tekinthető:
|(0,-3)|2=02+(-3)2=9
Ezért |(0,-3)|= 9 =3
Két pont távolsága felírható egy vektor abszolút értékeként..
Legyen
A=(x1,y1)
B=(x2,y2)
AB=|(x1-x2,y1-y2)|
Két vektor szöge így számolható:
A=(x,y) B=(x',y')
Cos(alfa)=A×B/(|A|×|B|)=(xx'+yy')/(|A|×|B|)
Esetleg bővebben kell kifejtenem?

Módosítva: 7 éve
1