Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1438
Panka 20, Dia 30 perc alatt hámozza meg az almát a réteshez. Hány perc alatt végeznek, ha együtt dolgoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha Panka 20 perc alatt hámozza meg az almát akkor 1 perc alatt az 1/20-át hámozza meg! Dia 30 perc alatt végez akkor 1 perc alatt 1/30 részt tud megcsinálni..
Ha együtt
t×(1/20+1/30)=1
t×(3/60+2/60)=1
t×(5/60)=1
t=1/(5/60)=60/5=12
Vagyis együtt 12 perc alatt végeznek..
0

Ha Panka 20 perc alatt hámozza meg az almát akkor 1 perc alatt az 1/20-át hámozza meg! Dia 30 perc alatt végez akkor 1 perc alatt 1/30 részt tud megcsinálni..
Ha együtt
t×(1/20+1/30)=1
t×(3/60+2/60)=1
t×(5/60)=1
t=1/(5/60)=60/5=12
Vagyis együtt 12 perc alatt végeznek..
0