Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
790
Valaki megtudná oldani ezt a feladatot?

Egy szivattyú a medencét egyedül 10 óra alatt ürítené ki, a másik egyedül 8 óra alatt. Mennyi idő alatt készülnek le együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első sebessége `1/10 "medence"/"óra"`, a másodiké `1/8 "medence"/"óra"`. A töltési sebességeik összeadódnak, ha együtt töltik.
`1/10+1/8=8/80+10/80=18/80=9/40 "medence"/"óra"`. Ez azt jelenti, hogy egy medencét `40/9 approx 4.4` óra alatt töltenek meg együtt.
1