Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
A függvény ábrázolás nélkül az
f(x)=-3/7x+1/7 xεR

függvényének adjon meg két olyan pontját , amelynek mindkét koordinátája egész szám

Valaki tud benne segíteni ? (az ott tört)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, függvény, tört
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alakítsuk át az egyenletett!
(-3/7)x+1/7=y
(1-3x)/7=y
1-3x=7y
Tegyük 7-el oszthatóvá az 1-3x!
Legyen hát az új ismeretlenünk ag "u"
1-3u+6=7y
1-3(u-2)=7y
Az u-nak oszthagónak kell lennie 7-el!

x=u-2
Ha u=7 akkor x=5 és y=-2
Ha u=14 akkor x=12 és y=-5
A két pont (12,-5) és (5,-2)













Módosítva: 7 éve
0