Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aluminium olvasztasa!!! SOS!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1682
Mennyi energia szukseges 2 kg tomegu 20°-os aluminium megolvasztasahoz?
Ki kell irni hogy mit ismerunk es hogy mit szamolunk..pl. m = 2 kg homerseklet olvadaspont forraspont
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Az alumínium olvadáspontja 660 °C, így először fel kell idáig melegíteni, majd megolvasztani.
Mivel eredetileg 20 °C-os, nekünk csak 660-20=640 °C-ot kell rajta melegíteni(ez lesz a T1).
Az ólom fajhője táblázatból 0,9 kJ/kg*C° (c), olvadáshője pedig 10,7 kJ/kg (Lo)

Így tehát a szükséges hő:
Q=c×m×T1+Lo×m
Q=0,9×2kg×640 C°+2kg×10,7=1173,4kJ
1