Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kert meretei ha tudod hogy a korulvevo kerites 400 m es a kert szelesege 9 szer kisebb a hosszusaganal

Főoldal » Általános iskola » Matematika
566
Nagyapo kertje teglalap alaku.szamits ki a kert mereteit ha tudod hogy a korulvevo kerites 400 m es a kert szelesege 9 szer kisebb a hosszusaganal
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
másodfokú
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap kerülete K=2×(A+B)
Legyen az A oldal 9× akkora mint a másik (B) oldal.. tehát 9×B=A
Tudjuk hogy a kert kerülete 400m
Így K=400m
400m=2×(A+B) 2-vel osztjuk mindkét oldalt..
200=A+B
Felhasználva hogy 9×B=A
200=A+B=9×B+B=10×B
Osztjuk 10-eo
20=B
A=9×B=9×20=180
Tehát az egyik oldal 180m hosszú a másik pedig csak 20m hosszú.
0