Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
968
Valaki megtudná oldani ezt a három feladatot?

1) Hány éves most az az ember, aki 5 év múlva kétszer annyi idős lesz, mint 10 évvel ezelőtt?

2) Gondoltam egy számot. Ha kétszereséhez 100-t adunk, akkor az ötszörösénél 48-cal kisebb számot kapunk. Melyik számra gondoltam?

3) 10 liter 20%-os oldathoz legalább hány liter 80%-os oldatot öntsünk, hogy a keverék 50%-os legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Most:x
5 év múlva: 2(x-10)

x+5=2(x-10) /zb
x+5=2x-20 /+20
x+25=2x /-x
25=x
1