Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1032
Dávid focimeze és sípcsontvédője együtt 11400 Ft. A sípcsontvédő fele annyiba kerül, mint a mez. Mennyibe kerülnek külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük a sípcsontvédőt x-el. Így a mez az 2x mert kétszer annyiba kerül. Mivel együtt 11400 Ft az egész, így felírhatjuk, hogy

x+2x=11400
3x=11400
11400/3=x
x=3800

Tehát a sípcsontvédő 3800 Ft, a mez 7600 Ft.
1