Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1182
Panni gyűrűje és karkötője együtt 6250 Ft-ba kerül. A karkötő 1350 Ft-al drágább mint a gyűrű. Mennyibe kerülnek külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük x-el a gyűrű árát. Így a karkötő x+1350, mivel 1350 Ft-tal többe kerül.
A gyűrű plusz a karkötő együtt 6250, így felírhatjuk, hogy:

6250=x+x+1350
4900=2x
x=2450

Tehát a gyűrű 2450 Ft, a karkötő 3800 Ft.
1