Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek (életkorok)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
752
Angi (A) és Jancsi (J) együtt 30 évesek. Jancsi (J) és Dorka (D) pedig 35. Hároman együtt 48 évesek.
a) Hány éves Dorka?
b) hány éves Dorka és Angi együtt?
c) hány évvel idősebb Jancsi Anginál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A+J=30
J+D=35
A+D+J=48

(A+D+J)-(A+J)=48-30=18=D
Vagyis ha a hármójuk összegéből kivonjuk A-t és J-t, akkor megmarad ugyebár D. Ha ezt tudjuk, akkor innen már nagyon remélem hogy nem jelent problémát a többit is kiszámolni.
1