Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S. O. S matek házi (7.o.)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
642
Az iskolában a matematika-szakörbe járó tanulok 4/5 része kosarazik, a koasarlabdázoknak pedig 3/10 része jár matematika-szakörbe. Ha összesen 15 tanuló jár matematika-szakörbe, akkor hány tanuló kosarazik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha összesen 15 tanuló jár matematika szakkörbe, és annak `4/5`-e kosarazik, akkor `15*4/5=12` matematika szakkörös kosarazik.
És ha ez a 12 tanuló, a kosarasok `3/10`-ed része, vagyis
`12=3/10*k`, akkor a kosaras tanulók száma `120/3=color(red)40` fő.
0