Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Differenciálegyenletek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
451
A 3-as feladathoz keresem a megoldást.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ez szeparálható:
`y'=x/y·e^(2x-3y^2)=x/y·e^(2x)/e^(3y^2)`
`y·e^(3y^2)·y'=x·e^(2x)`
`y·e^(3y^2)·dy/dx=x·e^(2x)`
`int\ y·e^(3y^2)\ dy=int\ x·e^(2x)\ dx`
A bal oldal ránézésre látszik, a jobbat meg parciális integrálással meg lehet csinálni. Próbáld meg.
(Ha nem látod a bal oldalt kapásból, vezesd be az `u=3y^2` változót)
0