Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1296
Az ABCD négyszög csúcsai A(-6;-2), B(5;-1),C(6;4),D(3;6).A négyszög mindkét középvonala esetén számítsunk ki a felezőpont koordinátáit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Először számitsuk ki az AB oldal felezőjét.
Majd a DC oldal felezőjét.
Az így kapott két pontot összekötő szakasz felezője maga a két középvonal felezője.
Írjuj fel :
A=(X1,Y1) B=(X2,Y2) C=(X3,Y3) D=(X4,Y4)
Az adatokból az AB oldal felező pontja
P=(X1+X2,Y1+Y2)×0.5
A DC oldal felező pontja
P*=(X3+X4,Y3+Y4)×0.5
A két egyenletből a PP* felező pontna (Legyen C)
C=(X1+X2+X3+X4,Y1+Y2+Y3+Y4)×(1/4)
Módosítva: 7 éve
0

Számolás:
A=(-6,-2) B=(5,-1) C=(6,4) D=(3,6)
C=(-6+5+6+3,-2+(-1)+4+6)×(1/4)=
(8,7)×(1/4)=(2,7/4)=(2,1.75)
Módosítva: 7 éve
0