Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek fontos#

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
(-1)•(-1)•(-1):(-1)=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(-1)×(-1)×(-1):(-1)=
Ezt átírhatjuk így ebbe a formába:
[(-1)×(-1)]×[(-1):(-1)]
A kettő ugyanaz..
(-1):(-1)=+1
(-1)×(-1)=+1 (mert két azonos előjelű szám szorzata mindig pozitív!)
[(-1)×(-1)]×[(-1):(-1)]=[+1]×[+1]=+1
0