Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
676
Mely x-ekre értelmezhetők az alábbi függvények?
a, a(x)=log₀,₇(IxI+3)
b, c(x)=log₇(IxI-4)

Hogyan jellemezzük az alábbbi függvényeket?
a, a(x)=3-log₁/₃x
b, b(x)=log₅(x-5)

A következő egyenletek megoldása:
a, 1/2log₃(2x-1)=log₂(x-2)
b, 1/2log₂2+ x-1 =log₂(x-13)

Egyenlötlenségek megoldása valós számok halmazán:
a, log₃2x²≤log₃(7x-3)
b, log₁/₃(3x-2)≥0

1850-ben a Föld népessége kb. 675millió volt. Megállapítottuk,hogy éventeátlagosan 0,3% a növekedés. Ennek alapján hány emeber élt a Földön 100 évvel késöb, és mennyire becsülnéd változatlan növekedési ütem mellet a létszámot 2100ra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az elsőt megmutatom:
0