Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help me!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1290
log3 6 + log3 x = 4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha a logaritmus fogalmát érted:
1

A bal oldalon elvégzed a logaritmus azonosságot, így ott log3 6x lesz. A jobb oldalon a 4-et átírod hármas alapú logaritmusra, az log3 3^4. Az egyenlet akkor így néz ki: log3 6x = log3 3^4. A logaritmus függvény szigorúan monoton, ezért ha a jobb és baloldalt azonos a logaritmusok alapja elhagyhatók és a 6x=3^4 egyenletet kell megoldani.
0