Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S. O. S. matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
574
Két egymástól 14 km távolságra fekvő faluból egy időben indul el egymással szemben egy-egy gyerek. Az egyik gyalog 4.5 km/h a másik kerékpáron 16.5 km/h sebességel halad. Az indulás után hagy perc múlva találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`16,5\ (km)/h*t+4,5\ (km)/h*t=14\ km`
`21\ (km)/h*t=14\ km`
`t=(14\ km)/(21\ (km)/h)=2/3\ h`
0