Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Problémamegoldás egyenletekkel

Főoldal » Középiskola » Matematika
2855
Csatoltam képet!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tugjuk hogy..
Bence 1 óra alatt 20cm2
ás fel. Az ős munka sebessége VBence=20m2/óra
Hajni 1 óra alatt 16m2 ás fel. Így az ő munka sebességgel
VHajni=16m2/óra.
Együtt "t" idő alatt "A" területett tudnak felásni..
t×(VBence+VHajni)=A
2 óra alatt együtt..
2ó×(16m2/ó+20m2/ó)=72m2
120m2 Hajni mennyi idő alatt ásna fel?
A/VHajni=t
t=120m2/(16m2/ó)=7,5ó
Ugyanekkora területett Bence mennyi idő alatt ásná fel?
A/VBence=120m2/(20m2/ó)=6ó
És Együtt ?
A/(VBence+VHajni)=120m2/(36m2/ó)=3.333ó
2
Az 5% oldatban
1000g×5%=1000g×(5/100)=50g só van
Az 2% oldatban
1000g×(2/100)=20g só van..
Ha össze öntjük őket akkor
(2%+5%)/(100%+100%)=7/200=3,5/100=3.5%
Tehát 3.5% az oldat.

3,
Az egyik narancs lé koncentrációja 100%
Tehát ctömény=100%
A híg narancslé koncentrációja
chíg=12%
Ki kell számolnunk hogy milyen arányban legyenek hogy 34% os töménységű 1L oldatott kaojuk.
Tegyük fel hogy ntömény liter tömény nhíg liter híg levünk van..
A közös koncentráció juk:
nhíg×chíg+ntömény×ctömény=34(%)×L
Mivel együtt 1 liter kell adniuk..
nhíg+ntömény=1L
nhíg=1-ntömény

ntömény×ctömény+(1-ntömény)×chíg=2%
ntömény×100%+(1-ntömény×12%=34%
ntömény×100%+12%-ntömény×12%=34%
ntömény×88%+12%=34%
ntömény×88%=22%
ntömény=0.25
Tehát a töménYből 0.25L kell a hígból pedig 1L-0.24L kell vagyis 0.75L
0